VMBO topschool excellente school
Portalen | sitemap | leerlingen-mail |   | 
Loading
Home
Actueel
Onze school
Ons onderwijs
Schoolgids
Vacatures
Info & Contact

Activiteitenblog Henegouwenlaan

Van 19 tot en met 23 december vond op de Henegouwenlaan de activiteitenweek plaats. De hele week werden er verschillende activiteiten georganiseerd. Lees meer in onze activiteitenblog.

Maandag

‘s Morgens stond de halve finale van de voorleeswedstrijd gepland in de mediatheek van de bovenbouw. Leerlingen van verschillende brugklassen lazen een passage uit een boek voor aan de juryleden. Uiteindelijk gingen er zes deelnemers door naar de finale: Jannette, Sanne, Laura, Vashika, Thomas en Dave. De finale vindt aanstaande woensdag plaats.
 
‘s Middags presenteerden tweedejaars leerlingen hun posters tijdens de wiskundeles. Elk groepje had een parkeergarage schematisch ontworpen. De posters werden op het raam geplakt. Er werden drie rondes gehouden waarbij één groepslid bij de poster bleef om vragen te beantwoorden. De andere groepsleden gingen de rest van de posters bekijken en gaven tips aan medeleerlingen.

De redactie van scTV kreeg ‘s middags nog een masterclass camerawerk van Cathinca, Colin en Nico, specialisten in camerawerk. Ze vertelden o.a. over het belang van licht, shots, opbouw en het presenteren van een item aan de hand van foto’s en video’s. Er werden ook praktijksituaties geoefend om meer ervaring op te doen met camerawerk en presenteren. Verder maakte Isa haar debuut als presentatrice bij scTV. Kijk hier hoe ze het ervan af bracht!

 DSC00930_bewerkt DSC00939_bewerkt
 20161219_111237_bewerkt IMG-20161219-WA0002_bewerkt

Dinsdag

Alle eerstejaars mavo klassen zijn dinsdag druk bezig geweest met het maken van een roddelkrant. De leerlingen werkten in groepjes en verzonnen roddels over iedereen, van celebrities tot docenten. Het doel van het project is om door samen te werken gedragsregels op te stellen om pesten tegen te gaan. Aan het einde presenteerde elke groep hun eigen krant en werd er gezamenlijk een nieuw gedragsreglement opgesteld.


Om 10 uur vanochtend vertrokken twee havo klassen naar Tilburg. Ze brachten een bezoek aan het Textielmuseum en aan dierenpark de Oliemeulen. In het dierenpark stonden de leerlingen oog in oog met meer dan 150 diersoorten. Het was een spannende ervaring want de dierenverzorgers gaven demonstraties met slangen en spinnen. Bij het Textielmuseum kregen de leerlingen informatie over de historie van de textielindustrie en deden ze verschillende opdrachten.

In april krijgt een select groepje leerlingen de kans om naar China te gaan om deel te nemen aan de uitwisseling. Om de leerlingen die hieraan deelnemen voor te bereiden op hun reis, kregen zij een workshop Chinese taal & cultuur van Margie Li. Ze leren de taal o.a. door liedjes te zingen en te tellen. Daarnaast krijgen de leerlingen verschillende lessen om uiteindelijk met een groepje een powerpoint presentatie te geven in China. Ze gaan namelijk meelopen op een Chinese school in de stad Nanking. Naast het volgen van onderwijs is er natuurlijk ook tijd om toeristische plekken te bezoeken.


DSC00973_bewerkt 47bdc4c0-36fc-4468-b605-d63e19d2
unnamed (2)_bewerkt DSC01001_bewerkt

Woensdag

Deze week startten de leerlingen die het WON lesprogramma volgen met het opzetten van hun eigen onderzoek. Allereerst moesten de leerlingen zich oriënteren op een geschikt onderwerp voor een wetenschappelijk onderzoek dat ze in groepjes gaan uitvoeren. Vervolgens moesten ze deel- en hoofdvragen uitwerken en onderbouwen.Vandaag kregen de groepjes feedback van de docenten en hoorden ze of hun onderzoeksvoorstel is goedgekeurd.

Na de halve finale van de voorleeswedstrijd van woensdag stond vandaag de finale op het programma. De zes halve finalisten waren wederom aan de beurt om een passage uit een boek voor te lezen met in hun achterhoofd de feedback die ze hebben gekregen van de jury na hun vorige optreden. Alle optredens waren van kwalitatief hoog niveau dus het was moeilijk voor de jury om een winnaar aan te wijzen. Na lang beraad was de jury eruit. De winnaar van de voorleeswedstrijd is Sanne Groenendaal uit h1o! Volgens de jury maakte zij onder andere het verschil met het overbrengen van emoties en haar intonatie. Ze mag binnenkort gaan voorlezen in de bibliotheek.

Na een jaar lang werken gaven alle leerlingen van de examenklassen ter afsluiting van de profielwerkstukken vanmiddag hun eindpresentatie. Ze werden niet alleen beoordeeld op hun onderzoek maar ook op het hele proces ernaar toe. In twintig minuten gaven de leerlingen hun medeleerlingen, docenten en ouders een kijkje in hun onderzoek.

DSC01017_bewerkt DSC01016_bewerkt
DSC01006_bewerkt_bewerkt DSC01067_bewerkt

Donderdag

Natuurlijk kan een heuse kerstlunch in deze week niet ontbreken. Verschillende klassen organiseren een lunch tijdens een lesuur in overleg met de docenten. Alle leerlingen nemen iets te eten of te drinken mee naar de les. Zo ontstaat er een gevarieerde lunch waarbij er voor ieder wat wils tussen zit. Van kerstkransjes tot knakworsten en van chocolademelk tot saucijzenbroodjes. Nadat de drukte en het enthousiasme van de leerlingen een beetje getemperd is, kan iedereen gaan genieten van het lekkere eten.

DSC01040_bewerkt DSC01031_bewerkt

Vrijdag

Op de laatste dag van de activiteitenweek, en tevens de laatste schooldag van het kalenderjaar gingen de eerstejaars en tweedejaars leerlingen schaatsen bij het IJssportcentrum bij de Tongelreep. Warm aangekleed en met (soms) wiebelende benen stapten de leerlingen ‘s morgens op het ijs. Er werd volop genoten van de winterpret. De geslaagde activiteitenweek werd hiermee op een leuke manier afgesloten! Natuurlijk was scTV erbij om niets te missen van de ijspret!5dd110de-23d6-4ede-b28c-635ee138 ba3e40ce-0e69-4c5f-9b1a-1aa26c2f