VMBO topschool excellente school
Portalen | sitemap | leerlingen-mail |   | 
Loading
Home
Actueel
Onze school
Ons onderwijs
Schoolgids
Vacatures
Info & Contact

Themadagen & Loopbaanontwikkeling

De week van 19 t/m 22 december stond in het teken van de loopbaanontwikkeling van onze leerlingen en het thema Veiligheid en Respect.

Loopbaan Oriëntatie
Tijdens de Loopbaan Oriëntatie Ochtend werden er zowel opdrachten gemaakt als workshops bezocht door al onze leerlingen. Zo werd in leerjaar 1 gewerkt aan een strip en een loopbaan oriëntatie programma; leerjaar 2 werd getrakteerd op een techniek carrousel waarin allerlei technische vaardigheden onder de loep werden genomen, maar ook een workshop Techniek en Aikido waarin de overeenkomst met deze sport met techniek werd gedemonstreerd. Leerjaar 3 ging op excursie naar diverse bedrijven en instellingen en leerjaar 4 hield zich bezig met de voorronde van de skills talents; er werden ook vervolgopleidingen bezocht. De EOA afdeling mocht diverse beroepsbeoefenaars het hemd van het lijf vragen, waaronder een chirurg.

Veiligheid en Respect
In dezelfde week vonden ook de themadagen Veiligheid en Respect plaats. Alles stond in het teken van deze onderwerpen. Zo werd er openlijk gesproken over seksuele geaardheid en hoe hiermee om te gaan op school; maar ook kwam gevaarlijke liefde (o.a. loverboys) aan de orde. Wat hebben onze veteranen voor onze veiligheid betekend? En hoe gaat het er in de gevangenis aan toe. Onze leerlingen werd een keur van workshops voorgeschoteld, met dank aan de vele organisaties die hierbij betrokken waren.
 

foto.1_bewerkt foto.2_bewerkt
IMG_2612_bewerkt IMG_2609_bewerkt