Placeholder Picture

Social College

Actueel

Uitwisseling Indonesië

(06-10-2017)
Op 5 oktober is een groep 4-havo en 4-vwo-leerlingen voor een uitwisseling naar Indonesië afgereisd. Ook dit jaar voor een uitwisseling met de openbare school SMA-3 in Yogyakarta. De school is gehuisvest in een gebouw dat door nederlanders is gebouwd rond 1920 en waar nog veel Nederlandse kenmerken zichtbaar zijn, zoals de bouwstijl, tafeltjes, inrichting lokalen en bibliotheek.

Over de uitwisseling
Onze leerlingen verblijven in gastgezinnen en gaan dagelijks met een Indonesische leerling naar school. Daar volgen ze lessen en geven ze presentaties over Nederland, Nederlands onderwijs, onze school, de steden Eindhoven en Amsterdam en de nederlandse cultuur. Natuurlijk bezoeken de leerlingen ook de Borobudur.
Gedurende hun verblijf gaan ze naar een weeshuis geweest waar in Nederland geld voor wordt ingezameld. Voor dit bedrag worden in Indonesië spullen gekocht waaronder kleding en voedsel. Ook wordt er samen gekookt.

Internationalisering
Het Stedelijk College Eindhoven heeft een zeer gevarieerd uitwisselingsprogramma. Naast China en Peru, is Indonesië een van de intercontinentale landen waarmee onze school intensieve contacten onderhoudt. Natuurlijk worden er ook jaarlijks diverse uitwisselingen georganiseerd met leeftijdsgenoten binnen Europa. Lees hier meer over Internationalisering op de locatie Henegouwenlaan.

Ook dit jaar wordt er weer door de leerlingen een reisblog bijgehouden, dit is te volgen op de website van de locatie Henegouwenlaan/Internationalisering.

Nieuwsgierig naar de reis van vorig jaar? Daarvan is een korte film gemaakt die je hier kunt bekijken.

Vertrek_bewerkt

Vliegtuig_bewerkt

 
[terug]
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77
henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl