Placeholder Picture
Actueel

Wetenschapsavond

(20-01-2018)
Jaarlijks wordt een wetenschapsavond georganiseerd voor leerlingen en ouders van het Nederlandstalig vwo. Ook dit jaar wisten we weer een bijzondere wetenschapper als gastspreker te strikken. Vorig jaar hadden we het genoegen om Fons van der Sommen te ontvangen, die een presentatie gaf over zijn onderzoek naar kanker. Dit jaar was de heer Ricardo Weewer, lector Brandweerkunde aan de Brandweer Academie, bereid om te komen vertellen over het werk van de Brandweer en over wetenschappelijk onderzoek naar branden.

Over onze gastspreker
De heer Weewer heeft Metaalkunde aan de TU in Delft gestudeerd. Hierna werkte hij als onderzoeker en promoveerde hij op een elektrochemisch onderzoek op het gebied van brandstofcellen. En rondde hij de opleiding tot beroepsbrandweerofficier aan de Brandweeracademie af. Vervolgens werkte hij onder andere bij de Brandweer van Zaanstad en Amsterdam, waar hij verschillende functies bekleedde: van stafofficier tot hoofd Brandweerzorg; van chemisch adviseur tot commandant van dienst. De heer Weewer geniet bekendheid binnen de brandweerorganisatie als lid van de Wetenschappelijke Raad van Brandweer Nederland en als deelnemer aan diverse nationale en internationale projecten en werkgroepen.

Wetenschapsavond


Wetenschappers in opleiding
De wetenschapsavond is onderdeel van het WON-programma. WON staat voor ‘Wetenschaps Oriëntatie Nederland’ en maakt onderdeel uit van de WON Akademie: een landelijk netwerk van middelbare scholen en universiteiten dat zich inzet voor pre-wetenschappelijk onderwijs. Het doel is om leerlingen van het vwo zo goed mogelijk voor te bereiden op een wetenschappelijke studie. Door WON komen leerlingen er tevens achter of ‘de wetenschap’ hen ligt.

Lees ook: Stedelijk College wint landelijke WON-Manifestatie!


WON-Akademie_bewerkt
 
[terug]
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77
henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl