Placeholder Picture
Actueel

Verwachtingen na vijf weken brugklas al waargemaakt!

(29-09-2020)


Kiyen en Philomène vertellen dat zij zich al helemaal thuis voelen na de eerste vijf weken op het Stedelijk College aan de Henegouwenlaan .

“Wij hebben voor het Stedelijk College Eindhoven gekozen omdat het ons een leuke school leek en omdat het de enige school is die tweetalig mavo/havo aanbiedt. Ook het nieuwe schoolgebouw is natuurlijk erg leuk om mee te gaan maken.” Philomène vertelt dat zij een dag had meegelopen vorig jaar toen zij nog in groep acht zat. "Ik merkte al meteen een gezellige sfeer.  De docenten waren aardig en enthousiast , en het voelde toen al als thuis.

En nu na vijf weken hebben wij dat gevoel nog steeds. De verwachtingen zijn nu al waargemaakt. Docenten zijn leuk, rustig, niet al te streng, behalve als dat nodig is. Daarnaast ervaren we ook geen pestgedrag van andere leerlingen, ook niet door de oudere jaars. Soms een grapje als:  He, brugger..

Waar we wel aan moesten wennen, is dat we meteen veel huiswerk kregen.” Kiyen maakt vaak huiswerk met een vriend uit zijn klas. Dat vindt hij fijn. Philomène heeft nog prettig contact met haar begeleiders van de meeloopdag.

“Wij voelen ons na deze paar weken veel zelfstandiger. Wij moeten zelf naar school fietsen en zorgen dat onze spullen in orde zijn. En we moeten natuurlijk op tijd in de les zitten. Best lastig als je nog niet zo bekend bent met het gebouw. Maar het gaat steeds beter.
Ook voelen wij meer zelfvertrouwen. Bijvoorbeeld dat je je iets niet persoonlijk moet aantrekken als iemand iets vervelends zegt of dat je bang moet zijn om een punt terug te krijgen. Als je je best hebt gedaan, hoef je nergens bang voor te zijn.”

 
[terug]
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77
henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl