Placeholder Picture
Actueel

Peer2Peer

(08-11-2020)
Bij ons op het Stedelijk College, locatie Oude Bossche Baan, helpen leerlingen van het vmbo om nieuwkomers (eoa-leerlingen) zich snel thuis te voelen. Dit project heet Peer2Peer. Mentoren Mitchell de Kleijn en Lieke van Kessel coördineren met veel enthousiasme alles rondom dit project.
Even een korte toelichting op Peer2Peer. Twee leerlingen worden aan elkaar gekoppeld waarbij de vmbo-leerling een coachende rol krijgt over de nieuwkomer. Zo worden ze elkaars buddy voor de rest van het schooljaar. Het is belangrijk dat de nieuwe leerlingen zo goed mogelijk worden geholpen om prettig te kunnen integreren in de maatschappij. Meestal is de nieuwkomer nog maar kort in Nederand dus die kan wel wat hulp gebruiken. De vmbo-leerling helpt de nieuwkomer bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur en bij allerlei lastige vragen die ze tegenkomen in het dagelijkse leven. Daarnaast doen ze ook verschillende activiteiten in het Buddycafé. Zo gaan de leerlingen samen koken, spelletjes spelen, knutselen, opdrachten bij techniek uitvoeren en nog andere activiteiten die de leerlingen zelf verzinnen. Doordat ze veel met elkaar doen, vergroten de leerlingen ook hun sociale vaardigheden.
Om de rol van coach te leren, krijgen de vmbo-leerlingen van tevoren trainingen en worden ze geholpen aan het begin van het schooljaar. Dit alles onder begeleiding van onze enthousiaste docentcoaches.
Aan het eind van dit project krijgen leerlingen een diploma voor het behalen van verschillende competenties binnen Peer2Peer.
 
[terug]
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77
henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl