Placeholder Picture
Actueel

Liebe Grüße aus Norwegen und Schweden! Bezoek 4-(t)mavo aan Düsseldorf.

(05-12-2018)

Tijdens de lessen Duits zijn we dit jaar een briefuitwisseling met leerlingen uit Noorwegen en Zweden begonnen. Deze klassen leren Duits ook als vreemde taal. De scholen heten Tæruddale in Skedsmo dicht bij Oslo en Sammilsdalskolan in Leksand. In deze klassen zitten er kinderen tussen de leeftijd van twaalf en veertien.
Hieronder een paar uitspraken hoe de leerlingen de briefuitwisseling ervaren:

"Toen we de brief moesten gaan schrijven kregen we een blaadje waar op stond waaraan onze brief moest voldoen zoals: waar woon je, heb je broers en zussen, heb je huisdieren en natuurlijk vragen die je wilde stellen aan je penvriend. Je moest bij je brief ook een foto van jezelf doen zodat je penvriend wist hoe je eruit ziet. Ik vind het heel erg leuk dat ik nu een penvriend heb in Noorwegen. Al ken ik hem niet zo heel erg goed, vind ik het toch leuk om naar hem te schrijven. In Noorwegen is er natuurlijk een hele andere cultuur; de scholen werken anders en het is daar vaak veel kouder, ook dit is leuk. Ik vind dit een heel erg leuke manier om Duits te leren omdat je er veel aandacht aan besteedt, en omdat je altijd heel erg uitkijkt naar de brief die terugkomt!"

"We vinden het een leuk idee, omdat het een keer iets anders is dan het maken van de  opdrachten uit het boek. Je leert nieuwe mensen kennen en tegelijkertijd werk je aan je Duits".

"We hebben ook nog kerstkaartjes gemaakt, dat was een leuk extraatje. We maakten de brieven en kerstkaartjes zo mooi mogelijk met de hulp van mevrouw Krynicka’s knutselspullen. Ik vond het zelf een veel leukere manier van Duits leren dan gewoon uit een boek. Leuk en leerzaam, wat wil je nog meer ?!"

2e jaars vwo/havo leerlingen

4 (002)

5_bewerkt

3_bewerkt

Leerlingen van 4-(t)mavo bezoeken Düsseldorf in kerstsfeer

In de feestmaand december brengen de leerlingen van 4-(t)mavo een bezoek aan de kerstmarkt in de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen. Maar voordat ze kunnen genieten van de prachtige kerstsfeer dienen deze leerlingen eerst hun talenkennis van het Duits onder bewijs te stellen. Met behulp van een plattegrond en het opdrachtenboekje verkennen ze de historische oude stad, proeven ze de Silicon-Valley sfeer in de Düsseldorfer Medienhafen en ontdekken wat deze stad als toeristisch trekpleister te bieden heeft. En dan wordt het induiken in de sfeer vol lichtjes, gezelligheid en heel veel lekkernijen.
Hebben jullie nu zelf zin gekregen, dan kijk maar op:
https://www.urlaubsguru.de/deutschlandliebe/weihnachtsmaerkte-deutschland/

kerst_bewerkt 
[terug]
Locatie Oude Bossche Baan

Oude Bossche Baan 20
5624 AA  Eindhoven
telefoon: 040-264 53 64
oudebosschebaan@stedelijkcollege.nl

Locatie Henegouwenlaan

Henegouwenlaan 2
5628 WK  Eindhoven
telefoon: 040-264 57 77
henegouwenlaan@stedelijkcollege.nl